torsdag 13 november 2008

Inomhus .....

Man kan lungt säga att det händer massor inomhus just nu. Det som däremot inte händer är spackling och slipning, känns det som i alla fall. Man hänger inte på långa vägar med att spackla det som de sätter upp. Nu har snickaren gett mig ett beting över helgen:
-"Prioritera garaget så det är färdigt till nästa vecka för då sätter vi in garageporten!!". ja ja lika bra att lyda så han slutar tjata, för tjata kan han. För samtidigt har han ju rätt i att det är lättare att måla innan garageporten är uppe ......

På detta kommer elektikern, han har i veckan dragit färdigt det elektriska till lampor och dyligt. Vi har dividerat om uttag och funktioner fram och tillbaka, jag tror att jag fick bestämma lite saker till slut ... ;-).
Sedan har vi detta med Tv-lösningen. Jag proppsade på att jag ville använda en parabol och så blev det faktiskt, elektriken förstod inte varför till att börja med men jag förklarade varför och det köpte han till slut. Elektrikern gjorde mig glatt överraskad vid diskussion om datanätet inkl detta med telefon, det blev nog bättre än vad jag planerat från början.
Även belysning utomhus är klar, här har det stångats om fasadbelysning, skymmningsrelän, vad ska lysa och vad ska inte lysa, samt när ska det lysa. Någon sade att det var mycket med det elektriska ..... Jag är helt böjd att hålla med.

På detta, så kom idag Mullsjö Brunnsborrningar och på började arbetet med att borra hålet för bergvärmen. Uppskattningsvis var det 25 m till berg men det visade sig vara 30 meter. Borrhålet djup har bestämts till 150 m. Pumpen skall behöva 120 m aktivt hål så jag ringer nog till dem i morgon bitti och diskuterar om man skall öka något på håldjupet ....

Sist men absolut INTE minst varslades det 580 personer på min fabrik denna vecka. Man bör vara säker på att man får stanna men det sätts griller i de flestas huvuden när man varslar ca 20% av de anställda.

Höres.

Ps.Kanske kommer lite bilder på innerväggar senare, om de blev bra.Ds

4 kommentarer:

Tudorienne sa...

Håller tummarna som fan.

Anonym sa...

Hoppas det går framåt med huset.

Sprid denna länk vidare:
http://www.barncancerfonden.se/2332
Kram Ylva

Micke sa...

Kul att följa bygget, ser riktigt fint ut, gillar eran stil. =) Är lite nyfiken på varför ni hellre ville ha parabol till erat nya hus?

Anonym sa...

Parabol .... Jag pratade TV-Bild med en kunnig person.
Han sade:
1:a Parabol
2:a Boxer
Internet-TV(IP-TV) ville han inte ens diskutera.

Sedan finns det en linuxbaserad-box för parabolmotagning som är mycket användningsbar.

Mer om det tar jag inte här ...

/Leijon